Vil du delta på FISUs frivillighetsakademi?

Les alt om hvordan du kan kickstarte høstsemesteret og få en opplevelse for livet!

FISU inviterer nok en gang frivillige fra hele verden til Kazan for å dele sine erfaringer og ikke minst få faglig påfyll og en god dose motivasjon. Søk nå og få en opplevelse for livet, helt gratis! 

Tid: 5.-11. september 2019 
Sted: Kazan, Russland

Den tredje utgaven av frivillighetsakademiet i regi av FISU tar sikte på å samle ekspertisen innenfor frivillighet i internasjonale idrettsarrangement. Akademiet finner sted i Kazan, Russlands idretts- og frivillighetshovedstad, hvor man kan bygge videre på arven etter Sommeruniversiaden i Kazan 2013. 

"Tedrikking, VM-kamp, nye erfaringer og bekjentskaper. Skiller norsk studentidrett seg fra andre land og hvordan står det til med kjønnsbalansen i det internasjonale studentidrettsforbundet?" Vilde Thorud, leder av SLBC 2018 var på det internasjonale frivillighetsakademiet i 2018, og delte sine tanker og opplevelser her.

Formål

Arrangementet tar sikte på å samle ledere innen frivillighet fra 170 medlemsland, som sammen kan motivere og lære av hverandre. 

Forumet er tenkt som et middel til å hjelpe unge ledere fra hele verden til å aktivt bidra inn i en internasjonal frivillighetsbevegelse og således promotere interkulturell dialog og internasjonalt samarbeid til det beste for studentidrett verden over ved å ta i bruk nøkkelegenskapene i studentidretten; teamwork, innovasjon, prestasjon, idrettsglede og integritet. 

Parallelt med forelesninger blir de unge lederne gitt gruppeprosjekter som de skal presentere til ekspertpanel for evaluering. Det foregående året presenterte deltakerne deres arbeid rundt bredere kjennskap, aktivitet og rekruttering til studentidretten, samt bevisstgjøring av studentidrett både på campus og i lokalsamfunnet gjennom Den Internasjonale Studentidrettsdagen (International Day of University Sport, IDUS), et FISU-initiativ støttet av UNESCO. 

Gevinsten for utøverne i frivillighetsakademiet går utover det rent praktiske, faglige og kulturelle. Gjennom deltakelsen vil man bli evaluert og få ulike muligheter som internship og scholarship. I 2017 ble fem av av deltakerne valgt ut til å jobbe videre med FISU og hvordan arven etter Sommuniversiaden Taipei 2017 skulle se ut. 

Program

Akademiet går over 7 dager med omfattende pedagogiske arrangementer, kurs, seminarer, diskusjoner samt underholdende kulturelle aktiviteter og networking.

Foredragene vil være av høy kvalitet med forelesere som universitetsprofessorer og næringslivscoacher, i tillegg har arrangørene lagt opp til masterforelesninger med eksperter fra IOC, UNESCO og WADA og representanter fra organisasjonskomiteer fra fremtidige VM og  Universiader. 

Søkere

Du må være student og mellom 18-25 år for å kunne søke. I tillegg til en bekreftelse på studentstatus må deltakeren ha tidligere erfaring som frivillig, eller aktivt jobbe med frivillig aktivitet på sitt universitet/høgskole. FISU vil i tillegg gjennomføre et intervju i forkant av Norges (NSIs) valgte kandidat. Blir du valgt ut til å delta i frivillighetsakademiet får du status som studentambassadør for Norge. Ambassadørene må ha gode engelskkunnskaper, være aktiv innenfor studentidrett på Universitetet, samt være en aktiv bruker av sosiale medier.

Som Norges studentambassadør vil du også: 

 • Bli invitert direkte av FISU til frivillighetsakademiet i 2020.
 • Få muligheten til å bli plukket ut som en av de fem mest aktive ambassadørene og bli invitert til både FISU Forum 2020 og få jobbe med FISU i deres fremtidige arrangement og bli fulgt opp lokalt for å viderutvikle og heve kompetanse på fokusområder. 

FISUs ambassadørprogram

Ved deltakelse på FISUs frivillighetsakademi vil du få muligheten til å bli plukket ut som en FISU-ambassadør. 

Formål med ambassadørprogrammet: 

 • Jobbe for involvering utover studentidretten i aktiviteter og arrangement i FISU-regi. 
 • Utvikle og fremme verdiene fra studentidrett både lokalt og internasjonalt
 • Øke oppmerksomheten blant idrettsutøvere, politikere, media, studenter og andre innflytelsesrike personer.

Overnatting

Dere blir innlosjert i Universiadelandsbyen fra Sommeruniversiaden i Kazan 2013. 

Kostnad

Deltakelse er gratis og arrangør dekker alle kostnader knyttet til deltakelse; reise, overnatting, mat. 

Tidslinje

February-March 2019, evaluation of FISU Student Ambassadors’ performance with National University Sports Federation
April 2019, deadline for nominations
April 2019, start of visa procedures and purchase of tickets
May 2019, discussion of category 4.3 participants on WUC Organising Committee seminar
September 5-11, 2019, operational time of FISU Volunteer Leaders Academy 2019

Søknad

Søknadsfrist 1. april. Det kan lønne seg å forberede søknadsteksten på forhånd da du i søknadsskjemaet vil bli spurt om å fylle inn følgende: 

 • Fullt navn
 • Studentidrettslag
 • E-postadresse, telefonnummer, fødselsdato, kjønn
 • Hva er din erfaring med frivillig arbeid, fra studentidretten spesielt og med frivilligheten generelt?
 • Hva studerer du og hvor langt er du i studieløpet ditt? 
 • Hvor gode vil du si at dine engelskkunnskaper er? Evt kan du flere språk? 
 • Beskriv din motivasjon til å delta på Frivillighetsakademiet
 • Dersom du blir den heldige utvalgte, hva tror du at du kan ta med deg tilbake til studentidretten i Norge? 
 • Har du deltatt på arrangement i NSI-regi tidligere? 

Søk her

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler